Ex Libris Herbert Von Karajan : Wolfgang Mozart / A. Kalašnikov. - Kalašnikov, Anatolij Ivanovič (1930-2007) (1967)
Unosząca się nad fragmentem miasta postać mężczyzny, na rozwianych połach peleryny napis: Wolfgang Mozart. U dołu napis: Ex Libris Herbert Von Karajan. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.