Pedofilia i inne zagrożenia związane z czynnościami pedofilskimi - Gardian-Miałkowska, Renata (2021)
Pojęcia wykorzystania seksualnego i pedofilii według kryteriów diagnostycznych, zjawisko "pozytywnej pedofilii" - niepokojąca tendencja postrzegania dziecka, child grooming i etapy uwiedzenia dziecka, sextoring, pedofilia księży - zarys problemu, zapobieganie wykorzystaniu seksualnemu.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 69-70.
Streszczenie angielskie.