Exlibris J. Šapiro - Tammsaar, Jaan (1949- ).; Šapiro, Josifas I. (1921-2004). (1988)
Siedzący mężczyzna z karabinem i w meloniku na głowie, za nim maska teatralna, napis: Exlibris J. Šapiro.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty.
Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Estonia -- 20 w