[Afisz teatralny] Aleksander Ostrowski - Panna bez posagu : dramat w 4-ch aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1954)
Afisz teatralny informujący o premierze 22.10.1954 r. Teatr Wielki w Gdańsku Rokossowskiego 15. Reżyseria: Łazarz Kobryński, asystent reżysera: Jerzy Grzybowski.