[Afisz teatralny] Aleksander Ostrowski - Panna bez posagu : dramat w 4-ch aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1954)
Afisz teatralny informujący o premierze 22.10.1954 r. Teatr Wielki w Gdańsku Rokossowskiego 15. Reżyseria: Łazarz Kobryński, asystent reżysera: Jerzy Grzybowski.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.