Ex Libris Paul Pfister / [Jaroslav Lukavský]. - Lukavský, Jaroslav (1924-1984) ([wydawca nieznany], 1967)
Mężczyzna śpiący na otwartych książkach przy otwartym oknie, za którym widać rozgwieżdżone niebo nad budynkami, nad śpiącym mężczyzną unosi się naga kobieta. U dołu napis: Ex Libris Paul Pfister, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.