Recepcja muzyki Carla Dittersa von Dittersdorfa w Polsce w XVIII i pierwszej połowie XIX wieku / Remigiusz Pośpiech. - Pośpiech, Remigiusz (1957- ).
1. Twórczość sceniczna. 2. Twórczość religijna i symfoniczna. 3. Rozpowszechnianie i znajomość dzieł Dittersdorfa w Polsce.