Recepcja muzyki Carla Dittersa von Dittersdorfa w Polsce w XVIII i pierwszej połowie XIX wieku - Pośpiech, Remigiusz (1957- ). (2000)
1. Twórczość sceniczna. 2. Twórczość religijna i symfoniczna. 3. Rozpowszechnianie i znajomość dzieł Dittersdorfa w Polsce.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Die Dittersdorf-Rezeption im 18. und Anfang des 19. Jahrhunderts in Polen.
Streszczenie niemieckie.
Keywords: Dittersdorf, Karl Ditters von -- (1739-1799); 1701-1800; 1801-1900; Muzyka austriacka; Wpływ i recepcja; Życie muzyczne; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej