Profesorowie, Muzy i troski : refleksja metadydaktyczna w "Theoresis tertia" Grzegorza z Sambora - Buszewicz, Elwira (1962- ). (2016)
Zakres i treść: nauczyciel i poeta, pasjonująca wędrówka, pejzaż humanistycznh z poetą w tle, melancholia uczonych, ku źródłom.
Tyt. nagł.
Streszcz. ang.