Widok na Nowy Port i Zakręt pięciu gwizdków / fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1968)
Przedstawia widok na Nowy Port i Zakręt pięciu gwizdków, widoczna wieża kościoła franciszkanów, 1968 r.