Widok na Nowy Port i Zakręt pięciu gwizdków - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1968)
Przedstawia widok na Nowy Port i Zakręt pięciu gwizdków, widoczna wieża kościoła franciszkanów, 1968 r.
Tyt. i data ołówkiem na rewersie, autor wg pieczątki.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Nowy Port (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- fotografie