Romancero Cygńskie [projekt okładki] I Kuran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) (1961)
Przedstawia projekt okładki tomiku wierszy Federica Garcii Lorki Romancero Cygańskie. W polu kompozycji zawarte nazwisko poety i tytuł tomiku. U dołu leżąca para - kobieta i mężczyzna oraz sierp księżyca.