Nierówności - Zdanowski, Jerzy (1949- ). (2014)
Plemię jako typ idealny - s. 36-38. Elity plemienne - s. 38-43. Lineaże i marabuci - s. 43-46. Konfederacje plemienne - s. 46-58.
Tyt. nagł.
Cz. 1: Czynniki państwotwórcze.