[Afisz teatralny] Stanisław Wyspiański - Bolesław Śmiały / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1969)
Afisz teatralny informujący o premierze 29.11.1969 r. Teatr na Targu Węglowym w Gdańsku. Reżyseria: Piotr Paradowski, scenografia: Krystyna Zachwatowicz, kierownictwo muzyczne: Jerzy Michalak.