Ex libris Marie Schmidt Hirzel. - Hirzel, Hermann Robert Catumby (1864-1939) (1903)
Przedstawia w ramce utworzonej z girlandy kwiatów i wstążki, łąkę i zagajnik z brzozą na pierwszym planie. Napis: Ex libris Marie Schmidt. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.