Ex libris Marie Schmidt - Hirzel, Hermann Robert Catumby (1864-1939).; Schmidt, Marie ([S.l.], 1903)
Przedstawia w ramce utworzonej z girlandy kwiatów i wstążki, łąkę i zagajnik z brzozą na pierwszym planie. Napis: Ex libris Marie Schmidt. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.