Ansicht des Kontereskarpengrabens mit Stadtgraben von Kneipab nach Bastion Löwe gesehen (1913)
Przedstawia widok wałów miejskich i fosy od strony Rudna w kierunku Bastionu Lew, w głębi widoczne budynki rzeźni miejskiej, 1913 r.