[Kardynał Stefan Wyszyński podczas mszy w kościele Mariackim w Gdańsku] - Pepliński, Edmund (Gdańsk, 1959)
Przedstawia Kardynała Stefana Wyszyńskiego przed liturgią w Bazylice Wniebowzięcia Najświetrzej Marii Panny w Gdańsku, w momencie nakładania mu na ramiona paliusza, 1966 rok.
Data według przedstawienia.
Tytuł nadany przez katalogującego według przedstawienia.
Fotograf według pieczątki na rewersie.
Keywords: Stefan Wyszyński -- (błogosławiony ; -- 1901-1981) -- fotografie; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk