Peerel zrobiony w balona, czyli za kulisami bezpieki i partii / Mateusz Palka. - Palka, Mateusz (1985- ).
Artykuł został oparty na dokumentach i rękopisach z Archiwum Jana Nowaka Jeziorańskiego, znajdujących się w Zakładzie Narodowym im. Ossolińskich, Archiwum Zbigniewa J. Błażyńskiego, wspomnieniach Nowaka Jeziorańskiego "Wojna w eterze" i "Kurier z Warszawy" oraz książce Jarosława Kurskiego "Jan Nowak Jeziorański. Emisariusz wolności".