Petrus Ernestus Comes Mansveldiae Gubernator General Belgarum. (1601)
Portret Petera Ernsta I von Mansfeld-Vorderort w popiersiu, zwrócony w lewo, twarz na wprost. Ujęty w owalną ramę, pod którą zamieszczony został kartusz z podpisem tytułującym portretowanego.