Ex - Libris Tadeusza Solskiego we Lwowie / R. Mękicki. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) ([wydawca nieznany], 1917)
W grubej ramce, na tle gałęzi laurowych i dębowych ogień płonący na ołtarzu, u dołu owalna rama z orłem w koronie, książki oraz miecz, u góry z prawej strony napis: Ex - Libris Tadeusza Solskiego we Lwowie. Pod wyobrażeniem ryte nazwisko autora i data.