Ex Libris Stanisława Michałowskiego Jun. / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1972)
Na pierwszym planie stojący nagi mężczyzna, po bokach postumenty z różnymi figurami, w prawym górnym rogu ptak z rozpostartymi skrzydłami, napis: Ex Libris Stanisława Michałowskiego Jun.