Metoda Montessori : oddziaływania, które lubi mózg / Joanna Adamkiewicz. - Adamkiewicz, Joanna (edukacja)
Zakres i treść: przeobrażenia w oświacie w kontekście historycznym, geneza metody zindywidualizowanego kształcenia, założenia i główne myśli pedagogiki Marii Montessori, zasady i metody pracy z dzieckiem metodą Montessori.