Metoda Montessori : oddziaływania, które lubi mózg - Adamkiewicz, Joanna (edukacja). (2015)
Zakres i treść: przeobrażenia w oświacie w kontekście historycznym, geneza metody zindywidualizowanego kształcenia, założenia i główne myśli pedagogiki Marii Montessori, zasady i metody pracy z dzieckiem metodą Montessori.
Tyt. nagł.
Załącznik nr 2: Kwestionariusz preferowanej modalności sensorycznej, s. 370-374.
Bibliogr. s. 242-244.