Nieznana amerykańska spuścizna Józefa Wittlina - Zajączkowski, Ryszard (1961- ). (2018)
Słowa kluczowe: Józef Wittlin, polska literatura emigracyjna.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 116-117.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Wittlin, Józef -- (1896-1976) -- i Stany Zjednoczone; Wittlin, Józef -- (1896-1976) -- krytyka i interpretacja; Emigracja i imigracja -- w literaturze