Exlibris Johannes Klewitz Herm: Hirzel. - Hirzel, Hermann Robert Catumby (1864-1939) (1900)
W owalu wśrod drzew widok na zamek Quedlinburg, u góry na wstędze napis Qvedlinbvrg, nad przedstawieniem napis: Exlibris. Niżej dwie tarcze, na jednej miecz i waga, na drugiej hełm rzymski i skrzyżowane dwa miecze, pod nimi szarfa z napisem: Johannes Klewitz i stojąca książka z tytułem: Faust. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.