[Gdańsk - Motława]. ([Gdańsk], 1930)
Przedstawia Motławę w Gdańsku, Długie Pobrzeże z Domem Przyrodników, Żurawiem i spichrzami na Ołowiance, widok od południa.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Data i miejsce powstania według tematu i techniki.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce