[Kardynał Stefan Wyszyński podczas mszy w kościele Mariackim w Gdańsku w czasie ingresu biskupa Lecha Kaczmarka] - Pepliński, Edmund (Gdańsk, 1959)
Przedstawia od lewej biskupa Antoniego Baraniak, kardynała Stefana Wyszyńskiego oraz biskupa Lecha Kaczmarka w Bazylice Wniebowzięcia Najświetrzej Marii Panny w Gdańsku, w momencie pozdrowienia ołtarza, 18 stycznia 1959 roku.
Data według przedstawienia.
Tytuł nadany przez katalogującego według przedstawienia.
Fotograf według pieczątki na rewersie.
Keywords: Stefan Wyszyński -- (błogosławiony ; -- 1901-1981) -- fotografie; Kaczmarek, Lech -- (1909-1984) -- fotografie; Baraniak, Antoni -- (1904-1977) -- fotografie; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk