Bezpieczeństwo energetyczne w świetle zagrożeń cybernetycznych - Gąsiorowski, Jerzy (nauki prawne). (2018)
Definicja bezpieczeństwa energetycznego, bezpieczeństwo energetyczne w systemie bezpieczeństwa państwa, zagrożenia bezpieczeństwa energetycznego, bezpieczeństwo energetyczne a cyberzagrożenia, prawno-kryminalistyczne aspekty cyberzagrożeń, prawne aspekty cyberprzestępczości/cyberterroryzmu, kryminalistyczne aspekty cyberprzestępczości i cyberterroryzmu.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustrację.
Bibliografia na stronach 81-86.
Streszczenie polskie i angielskie.