Gorące lato - Górka, Wiktor (1922-2004). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1967)
Plakat przedstawia biały kwiat i czerwone serce na czarnym tle. Nazwisko autora w prawym górnym rogu.
Na plakacie dodatkowe informacje: Jugosłowiański film o pierwszej miłości; reżyseria Dragoslav Lazić.
Keywords: Plakaty filmowe -- Polska -- 1945-.; Film jugosłowiański; Plakat; Plakaty -- 1945-1990.