Warszawa, Wolne Miasto Gdańsk, Kraków T. Cieślewski syn. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) (s.n.], 1939)
Przedstawienie fantastyczne, łączące w jeden ciąg charakterystyczne motywy staromiejskie Warszawy, Gdańska i Krakowa. Na pierwszym planie rzeka z łodziami żaglowymi.