Tota pvlchra es amica mea, et macvla non est in te Anton Wierix. - Wierix, Anton (ok. 1552-1624) (1590)
Przedstawia postać Marii Matki Bożej, ujętej frontalnie w popiersiu do pasa, ze złożonymi rękoma. Głowa otoczona promienistym nimbem. Wokół niego, na tle obłoków, sześć uskrzydlonych główek anielskich.