Ex Libris Livia Ora Carpe Diem / [Richard Kaljo]. - Kaljo, Richard (1914-1978) (1947)
Przedstawia drzewo i dwie postacie z bajki: mrówkę i konika polnego grającego na skrzypcach. Drzewo oplecione wstęgą z dewizą: Carpe Diem. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Livia Ora.