Sztuki o Polakach - Braun, Kazimierz (1936- ).; Norbertinum, Wydawnictwo, Drukarnia, Księgarnia (Lublin : "Norbertinum", 2006)
Zbiór dziesięciu dramatów poświęconych wybitnym Polakom: Norwid, Modrzejewska, Skłodowska-Curie etc.
Keywords: Sławni ludzie -- Polska -- sztuki teatralne; Dramat polski -- 1970-.