Na ratunek : rozmowy o zwierzętach, naturze i przyszłości naszej planety / Marcin Dorociński ; redakcja Michał Gostkiewicz. - Dorociński, Marcin (1973- ). (Znak Litera Nova, 2019)
Na 4 stronie okładki: "W tej książce rozmawia z ludźmi, którzy poświęcili życie badaniu i ratowaniu zagrożonej przyrody".