Amazone. Königl[iche] Preuss[ische] Corvette - Porsch, Hermann (Gottheil Julius, 1845)
Przedstawia niemiecką szkolną korwetę Amazone zwodowaną w Szczecinie w 1843 r., zacumowaną w Gdańsku przy nabrzeżu Królewskiej Szkoły Nawigacji.