Amazone. Königl[iche] Preuss[ische] Corvette - Porsch, Hermann; Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk : Gottheil Julius, 1845)
Przedstawia niemiecką szkolną korwetę Amazone zwodowaną w Szczecinie w 1843 r., zacumowaną w Gdańsku przy nabrzeżu Królewskiej Szkoły Nawigacji.
U dołu pośrodku pod kompoz. napis: "AMAZONE / Königl. Preuss. Corvette".
Miejsce wyd., aut., wyd. i data na podst. podanej bibliogr.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Żaglowce -- w sztuce; Korwety