Z Knih Dr Jana Malíka - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Malík, Jan (1904-1980). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1944)
W owalu otwarta księga z napisem: Z Knih Dr Jana Malíka oraz dwie marionetki: jedna uczonego z gęsim piórem, druga diabła. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechy -- 1900-1945.