Ex Libris Doc. Dr. Andrzeja Polubca / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1969)
Przedstawia sylwetkę człowieka z zarysem narządów wewnętrznych, napis u dołu: Ex Libris, wzdłuż prawej krawędzi: Doc. Dr. Andrzeja Polubca. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.