Ex Libris Doc. Dr. Andrzeja Polubca - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Polubiec, Andrzej (1928-2007). ([S.l.], 1969)
Przedstawia sylwetkę człowieka z zarysem narządów wewnętrznych, napis u dołu: Ex Libris, wzdłuż prawej krawędzi: Doc. Dr. Andrzeja Polubca. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.