[Gdańsk, tablica poświęcona Janowi Heweliuszowi] / [fotografia Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1992)
Przedstawia tablicę pamiątkową, poświęconą Janowi Heweliuszowi wmurowaną w miejscu gdzie stały kiedyś kamienice Heweliusza przy ulicy Korzennej, około 1992 roku.