Ex-Libris Otto Bertschi / F. Bovard. - Bovard, Fortuné (1875-1947) (1947)
W secesyjnym obramowaniu, z kwiatami groszku w górnych narożnikach, siedząca kobieta czyta książkę stojącej obok niej dziewczynce. W głębi widok na ogród i wioskę. Napis u góry: Ex-Libris, u dołu: Otto Bertschi. Sygnatura artysty monogram BF w obrębie kompozycji.