Ex Libris Marii i Zygmunta Wojciechowskich / [A. Krakowski]. - Krakowski, Alojzy (1915-1982) (1955)
W obramowaniu przedstawia denar Bolesława Grobrego z napisem Gnezdun Civitas. Napis u góry: Ex Libris, nad monetą: Marii i Zygmunta, poniżej: Wojciechowskich 1955.