Rousseau, Kant, Goethe - Cassirer, Ernst (1874-1945).; Paczkowska-Łagowska, Elżbieta (1948-2021).; Wydawnictwo Słowo/Obraz Terytoria (Gdańsk : Wydawnictwo "Słowo/Obraz Terytoria", 2008)
Klasyczny zbiór esejów z zakresu historii idei.
Indeks.
Podręcznik akademicki.
Keywords: Rousseau, Jean Jacques -- (1712-1778) -- krytyka i interpretacja; Kant, Immanuel -- (1724-1804) -- krytyka i interpretacja; Goethe, Johann Wolfgang von -- (1749-1832) -- krytyka i interpretacja