Exlibris Lidji Nestivkowny / M. Kulikowska. - Kulikowska, Maria (1895-1989) ([wydawca nieznany], 1945)
Przedstawia półpostać kobiety z kartami w ręku, nad nią umieszczono półkoliście: paletę z pędzlami, otwartą książkę, gwiazdę sześcioramienną, liczbę trzynaście, skarabeusza i cyfrę 7, na wstędze - szalu napis: Exlibris Lidji Nestivkowny. Sygnatura artystki w obrębie kompozycji.