Danzig. Der Bahnhof mit dem Bischofsberge - Mann, Conrad Anton (18..-18..).; Kanter, Constantin Gustav (1809-1866).; Grote, Otto (1835-1891). (Kwidzyn : Lith. Inst. v. C.G. Kanter in Marienwerder, 1855)
Przedstawia dworzec kolejowy na Dolnym Mieście w Gdańsku, wraz z widokiem Biskupiej Góry.
Po lewej pod ramką: "N. d. Natur gez. u. lith. v. C.A. Mann (gedr. v. Otto Grote)"; po prawej: "Lith. Inst. v. C. G. Kanter in Marienwerder"; poniżej pośrodku: "Danzig / Der Bahnhof mit dem Bischofsberge".
Data wyd. na podst. innych datowanych prac aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014