Ex Libris Dr. A. Czubryński : Samotność! Cóż Po Ludziach? Przeklęty Kto Dla Ludzi Głos i Serce Trudzi / M. W. - Wawrzeniecki, Marian (1863-1943) ([wydawca nieznany], 1928)
Mężczyzna z uniesionymi do góry rękami na tle gwieździstego nieba, u góry napis: Samotność! Cóż Po Ludziach? Przeklęty Kto Dla Ludzi Głos i Serce Trudzi, u dołu po lewej stronie: Ex Libris Dr. A. Czubryński, po prawej sygnatura artysty.