Ex Libris Dr. A. Czubryński : Samotność! Cóż Po Ludziach? Przeklęty Kto Dla Ludzi Głos i Serce Trudzi - Wawrzeniecki, Marian (1863-1943).; Czubryński, Aleksander ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1928)
Mężczyzna z uniesionymi do góry rękami na tle gwieździstego nieba, u góry napis: Samotność! Cóż Po Ludziach? Przeklęty Kto Dla Ludzi Głos i Serce Trudzi, u dołu po lewej stronie: Ex Libris Dr. A. Czubryński, po prawej sygnatura artysty.
Imię właściciela i data wydania według podanej bibliografii.
Stefan Kotarski. Kolekcjoner ekslibrisów i bibliofil. Katalog wystawy, Warszawa 1979
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.