[Stan wojenny 1982] [Wały Piastowskie podczas walki demonstrantów z milicją] / fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1982)
Przedstawia demonstrantów uciekających przed milicją na ul. Wały Piastowskie podczas rozruchów w maju 1982. W głębi widoczna reklama na budynku mieszkalnym z napisem "Welcome to Poland".