[Stan wojenny 1982] [Wały Piastowskie podczas walki demonstrantów z milicją] - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk-Oliwa, 1982)
Przedstawia demonstrantów uciekających przed milicją na ul. Wały Piastowskie podczas rozruchów w maju 1982. W głębi widoczna reklama na budynku mieszkalnym z napisem "Welcome to Poland".
Tyt. nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia, autor wg pieczątki na rewersie, data wg opisu autora na rewersie.
Keywords: Stocznia Gdańska -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Polska -- 1981-1983 (Stan wojenny) -- fotografie